3.5 Factuur maken

Als zzp’er zal je factureren moeten maken. Waar moet een factuur eigenlijk minimaal aan voldoen? Op deze vraag geeft de Belastingdienst antwoord. Dit zijn de minimale factuureisen:
– Naam en adres;
– btw-nummer;
– kvk-nummer;
– een uniek volgnummer (factuurnummer);
– de datum waarop de factuur gemaakt is (factuurdatum);
– naam en adres van de afnemer;
– de datum of het tijdvak waarin de goederen of diensten geleverd zijn;
– het aantal geleverde goederen en diensten;
– een omschrijving van de goederen of diensten;
– het btw-tarief dat wordt toegepast;
– het bedrag dat je in rekening brengt exclusief btw en
– het btw-bedrag.

Je dient de facturen over onroerende goederen 10 jaar te bewaren. Andere factureren bewaar je 7 jaar. Je mag de factureren en bonnetjes scannen en digitaal bewaren. Je moet dan wel een juiste en volledige weergave van het origineel maken.

Je bent als zzp’er vergeten om een factuur naar een klant te sturen. Wat nu? Is de factuur misschien verjaart? Na 5 jaar na de afloop van de betalingstermijn verjaart de factuur. De klant is dan niet verplicht om de factuur aan je te voldoen. Bij verkoop van producten aan consumenten verjaart de factuur na 2 jaar. Wanneer je de klant echter herinnert voor het einde van de verjaringstermijn aan de factuur, dan gaat de verjaringstermijn opnieuw in.

Als zzp’er wil je eenvoudige software waarmee je snel kunt factureren. Voeg je gewerkte uren, klanten en producten eenvoudig toe in Ficsus.nl en voeg deze met een druk op de knop toe aan je factuur. De factuur stuur je direct vanuit het programma aan de klant, of print je uit in eigen huisstijl. Je krijgt de beschikking over een zeer uitgebreide factuurmodule. Ga naar de knop ‘factuurinstellingen’ rechtsonder in Ficsus.nl. Kies gebruik ‘uw eigen template’ en klik op ‘opslaan’. Klik vervolgens op ‘open de template editor’ en je kunt direct de factuur inrichten naar eigen smaak. Heel eenvoudig en snel.

Naamloos

De onderstaande factuur is binnen een paar tellen gemaakt. De gewerkte uren, klanten en producten worden automatisch aan de factuur gekoppeld.

Naamloos

Je hebt de factuur verstuurd. Ficsus.nl geeft je vervolgens de mogelijkheid om, indien nodig, een herinnering of aanmaning te versturen. Je krijgt dan de beschikking over een handige sjabloon om vanuit te werken.

Naamloos

Graag willen wij onderstaand artikel met jullie delen. Dit artikel geeft hints en tips voor een goed debiteurenbeheer:  want elke gemist euro druk immers de winst.
– In 10 stappen naar een goed debiteurenbeheer.

Als zzp’er kom je in aanraking met diverse bonnetjes. Zou het niet handig zijn als je bonnen kunt scannen op het moment dat je deze ontvangt. De volgende pagina beschrijft deze handige functie in Ficsus.nl

<Vorige paginaVolgende pagina>