2.5 Btw-aangifte

Btw is de belasting die je betaalt over je omzet. Je berekent de btw in de prijs voor je goederen of diensten. Per maand, kwartaal of jaar doe je aangifte en betaal je de btw. Normaliter, doe je de btw-aangifte per kwartaal. In uitzonderlijke situatie moet je de btw betalen per maand of per jaar. Btw die je zelf betaald hebt over zakelijke kosten kan je aftrekken.

Je hebt als zzp’er ook te maken met voorbelasting. Dit is de btw die jij aan je leveranciers hebt betaald en die je, bij de btw-aangifte, mag aftrekken van de btw die je hebt berekend. Het verschil tussen de twee bedragen is de btw die je aan de Belastingdienst dient te betalen. Als het verschil negatief is, dan krijg je geld terug van de Belastingdienst. Ficsus.nl houdt van elke inkoopfactuur die je inboekt bij wat de voorbelasting is en deze wordt automatisch voor je verrekend bij de btw-aangifte.

Via het boekhoudprogramma van Ficsus.nl is het zeer eenvoudig om btw-aangifte te doen. Je kunt kiezen om de btw-aangifte per maand, per kwartaal of per jaar te voldoen. De Belastingdienst stuurt je een brief waarin staat over welk tijdvlak je aangifte moet doen. Ficsus.nl berekent automatisch de bedragen uit voor de btw-aangifte. Het is alleen noodzakelijk om de inkomsten en uitgaven te boeken, het programma doet de rest. Dit alles wordt in een handig overzichtje weergegeven en met een druk op de knop kan je de btw-aangifte versturen naar de Belastingdienst.

Naamloos

Naamloos1

Je kan de btw-aangifte dus rechtstreeks indienen bij de Belastingdienst. Zorg ervoor dat de aangifte op tijd door de Belastingdienst is ontvangen. Voorkom een boete.

Op de volgende pagina’s volgt uitleg over de functies van het boekhoudprogramma.

<Vorige paginaVolgende pagina>